Nem birkablog.

Autizmus és más

Utazunk

2015. május 26. - Zúzd Anna

A hat legfontosabb dolog már a bőröndben van.

koffer.jpgFotó: Zúzd Anna

Á, nem, csak hülyéskedem. :) Igazából csak az usb-s ventiket visszük. :)

Hogy miért van ennyi ventilátorunk? Ez nem is sok. Neki pl. több van.

De azért egy kis magyarázat talán tényleg elkél. Az autista gyerekeket gyakran nem motiválja eléggé pl. a házi feladat megírásakor az a szöveg, hogy „Csináld meg, mert ez a dolgod”. Sőt, van olyan is, hogy még az se motiválja, hogy „Ügyes voltál!”. Ilyenkor be lehet dobni a jutalmazást. Ezt a technikát a pszichológusok átlagos idegrendszeri fejlődésű gyerekek esetében nem javasolják (én sem). De az autista gyerekek máshogy gondolkodnak, ezt figyelembe kell venni. Nálunk elég egyszerű a technika, megkérdezzük a gyereket, hogy mit szeretne. Megnézzük az árát, kiszámoljuk, hogy hány matricát kell érte gyűjteni (egy matrica 250 ft-ot ér), erről készítünk egy dokumentet (matricagyűjtő). Egy matricához 5 pipát kell gyűjteni. Ez egyenlőnek tekinthető pl. az iskolai piros ponttal. A jutalom minden gyerek esetében más, nálunk általában program szokott lenni, játszóház, nagyobb kirándulás, mozi. Mostanában ritkábban tárgyakat is kér ajándékba,  pl. játékot vagy mint az ábra mutatja: ventilátort. :)

Az utazáshoz természetesen azért mást is viszünk, nem csak ventiket. A strandcuccokon és egyéb alapvető dolgokon kívül nekünk gondolni kell arra, hogy legyen nálunk:

  • 2 szett füldugó az oda- vissza utazáshoz (a fiam hangosnak érzi a menetzajt)
  • elegendő étel és ital az útra
  • feltöltött tablet
  • naptár a tervezett programokkal

Ezen kívül ha repülővel megyünk, akkor priority check-in célszerű. 

Ti milyen extrákat visztek utazáshoz a gyerekeiteknek? 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://autizmusesmas.blog.hu/api/trackback/id/tr637489784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása